New York New York New York


New York er meget mere end bare en by – det er byen og stedet at være, hvis man virkelig vil føle, at man befinder sig i verdens centrum. Man skal nok have været dér for helt at forstå det. For selvfølgelig er der mange steder, hvor der er super skønt. Nogen har endda den fejlagtige opfattelse af, at New York bare er en stor og larmende by uden egentlig charme. Men de kunne ikke tage mere fejl. New York er den absolut fedeste by.

Måske skyldes det til dels, at vi alle er vokset op med adskillige film, der handler om livet i The Big Apple. Så allerede inden vi selv har været der, så føler vi, at vi kender byen og de mennesker, der lever dér. Måske skyldes det også, at man uanset nationalitet og baggrund kan føle sig hjemme her. Det bliver selvfølgelig ikke meget mere amerikansk end New York: store drømme, rigdom, storhed og endda bagsiden af medaljen. Men på mange måder er det netop derfor byen for alle.

Mange tager til New York for at shoppe, gå i teater på Broadway, spise god mad og feste til den lyse morgen på en dyr cocktailbar. Og byen er uden tvivl dyr at bo i. I hvert fald hvis man som de fleste gerne vil bo på selve Manhatten. Men det fantastiske ved New York er, at når man først er der, så behøver det faktisk ikke være så dyrt endda. Street food-markeder, hvor man kan spise lækre specialiteter fra hele verden for ganske få dollars. er poppet op overalt.

Det bedste ved New York er de mange skønne parker og pladser, hvor man ganske gratis kan sidde i timevis og følge med i livet i denne fantastiske metropol. Der findes alle slags mennesker her. Man efterlades næsten med en følelse af, at uanset hvem man er, og hvor man kommer fra, så er New York stedet at være, hvis man vil have chancen for at ”udleve den amerikanske drøm”.

Big Apple – big dreams 

Det er næsten som om, at ens vildeste drømme virkelig kan gå i opfyldelse her. New York er da også beviset på, at alt kan ske uanset udgangspunktet. Men det er måske bare en drøm. For medaljen har selvfølgelig også en bagside og ikke alle klarer den. Men som man siger ”hvis man kan klare den i New York, så kan man klare den alle steder”. Og hvem ved: det eneste, der er sikkert, er i hvert fald, at hvis man ikke drømmer og gør, hvad man kan for at udleve disse drømme, så er livet nogen mere farveløst og trist.

Vi kan lige slutte af med Alica Keys klassiker, New York "Empire State of Mind":

 

Kommentarer