Det søde liv i Cannes

De fleste har hørt om Cannes og det skyldes formentlig, at byen hvert år i maj er vært for verdens mest prestigefyldte filmfestival, Le Festival de Cannes, hvor film fra hele verden kæmper om at vinde hædersfulde priser og i særdeleshed om at vinde prisen for bedste film, Den Gyldne Palme. Festivallen har altid tiltrukket de største stjerner og kaster et ekstra gram af glamour over en by, der i forvejen er ret så glamourøs.

For byen er nemlig meget mere end Filmfestival og filmstjerner. Så uanset om man lever det søde jetsetliv, er på budgetferie eller midt imellem, så er Cannes klart et besøg værd.

Byen kan kort sagt opdeles i fire zoner. Stranden og den lange promenade, Crosietten, Rue d'Antibes og den gamle bydel Suquet.

Det azurblå vand og den smukke strand

I modsætning til mange andre byer ved den franske riviera har Cannes den skønneste sandstrand og selvom de store dyre hoteller har indtaget en del af stranden til deres egne gæster, så er der stadig fin plads til alle andre på de offentlige dele af stranden. Både nedenfor Filmfestivalbygningen og efter den gamle havn på strækningen mod Mandelieu. Med de store smukke palmer, det azurblå vand og det hvide huset er kyststrækningen i Cannes helt særlig.

Hoteller og shopping i palmernes skygge

Cannes har i mange år tiltrukket folk med mange penge og netop derfor byder den smukke gade, der løber langs vandet på nogle af verdens smukkeste hoteller, der tilbyder en luksus, som de fleste almindelige mennesker må være foruden. Særligt kendt er Hotel Carlton, der har eksisteret siden 1913. Hotellet med de to sorte kupler har huset nogle af de størst stjerner i verden, men er klart også et besøg værd for hele almindelige turister. De laver eksempelvis de lækreste drinks, der kan nydes i solen på deres udendørs terrasse med udsigt til Croisetten. Udover store fine hoteller finder man også nogle af de lækreste og dyreste butikker på Croisetten. Så uanset om man er til Dolce & Gabbana, Chanel, Dior, Céline, Hermes, Jimmy Choo, Michael Kors eller Harry Winston eller Chopard - for bare at nævne nogle af dem, så er Cannes stedet at være.

Mere shopping

I modsætning til Croisetten byder Rue d'Antibes på lidt mere almindelige shoppemuligheder med butikker som eksempelvis Zara, Sephora og Hugo Boss. Men gå endelig ikke glip at shoppemulighederne i de små gader mellem netop Croisetten og Rue d'Antibes - det kan netop være her, du finder de fede nye badesko eller det unikke smykke til din eneste ene.

Den gamle bydel på vej mod toppen

Men selvfølgelig er Cannes meget mere end shopping. I den gamle bydel finder man eksempelvis hyggelige steder som Marche Forville, hvor man dagligt kan købe frisk frugt og grønsager og hver mandag kan kigge på smukke antikviteter. Derudover kan man gennem de små gader nå det øverste punkt i Cannes, hvor man kan nyde udsigten ud over byen - og uanset temperaturen, er det uden tvivl gåturen værd. Og man kan altid nyde en drink eller en god middag i en af de mange restauranter på vej mod toppen.

                     

Den lækre mad

Og nu vi er ved restauranterne, så er der ikke grænser for, hvad Cannes kan tilbyde. Man kan således finde nogle af de bedste fisterestauranter på Rivieraen og der er endda indtil flere Michelin-restauranter i byen. Men derudover er der adskillige restauranter, der laver lækker mad til fornuftige priser. Eksempelvis Da Laura, San Telmo, Le Cirque, Le Federal alle i den hyggelige Rue Hoche eller Pastis og L'Atelier ved Rue du Commandant André - for bare at nævne nogle enkelte.

                
Så hvad venter du på - bestil flybilletten, pak kufferten og nyd en uforglemmelig ferie i skønne og smukke Cannes. For som Dolce og Gabbana siger på deres nye taske: "All I need is love and Cannes" :o)
Kommentarer

  1. A new recreation begins and players are allowed to take away their winnings and place wagers for the upcoming 우리카지노 spin. To me, it does not matter if you gamble for actual cash or you use free chips to play a freeplay recreation of roulette on-line. My mission is to let you in all of the roulette strategies that can assist you to get probably higher outcomes than you do right now.

    SvarSlet

Send en kommentar